Partide
Socialiștii au organizat un miting și un marș la Chișinău cu ocazia zilei de 1 Mai
 2 Mai 2018 10:37  3243
Partidul Socialiștilor a desfășurat, ieri, marșul și mitingul „Pentru o guvernare responsabilă și echitate socială”, cu ocazia Zilei internaționale a solidarității oamenilor muncii.

În cadrul evenimentului Zinaida Greceanii a subliniat că după alegerile parlamentare din toamnă, socialiștii vor insista pe trecerea la republică prezidențială.

Lidera PSRM a declat că partidul său deja a colectat 1,5 milioane semnături pentru susținerea acestei inițiative.

Reamintesc că 1 Mai nu este doar o sărbătoare, ci este ziua în care muncitorii au luptat pentru drepturile lor. Istoric vorbind, această sărbătoare a apărut la mijlocul secolului XIX, când mișcările muncitorești au cerut introducerea zilei de muncă de 8 ore. În pofida faptului că suntem în secolul XXI, lozincile de acum aproape două sute de ani, nu și-au pierdut relevanța. Astăzi, muncitorii, în continuare, trebuie să-și apere drepturile”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Ea a remarcat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este unicul partid din țară, care în frunte cu liderul său, Igor Dodon, în decursul ultimilor ani duce o luptă decisivă pentru interesele tuturor cetățenilor țării noastre.

„Noi credem că, lupta noastră împotriva regimului oligarhic va duce la triumful justiției sociale în urma  victoriei a Partidului Socialiștilor la alegerile parlamentare, din această toamnă.

Scopul nostru principal, după victoria la alegeri va fi trecerea la republică prezidențială. Noi deja am colectat 1,5 milioane semnături pentru susținerea acestei inițiative, care va permite guvernării să devină puternică și responsabilă. Un președinte puternic - o țară puternică!”, a remarcat Zinaida Greceanîi.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%