Politicieni
Șeful diplomației moldovenești a condus prima reuniune a coordonatorilor regionali privind revigorarea mecanismelor interguvernamentale ONU
 17 Aprilie 2018 14:31  2555
Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare va contribui la implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă prin proiecte concrete în domeniul comercial-economic. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în calitatea sa de Președinte al Consiliului pentru Comerț și Dezvoltare din cadrul UNCTAD (Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare), la prima reuniune a coordonatorilor regionali privind revigorarea mecanismelor interguvernamentale ONU, organizată la Geneva.

Mandatul privind revigorarea activității interguvernamentale a Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD) a fost adoptat în cadrul Conferinței Ministeriale în contextul reformei ONU și are drept scop consolidarea legăturilor dintre agențiile specializate ONU în vederea implementării Agendei 2030 privind dezvoltarea durabilă.

În acest sens, expertiza UNCTAD în domenii precum schimbul tehnologiilor, comerțul electronic, finanțarea pentru dezvoltare, facilitarea comerțului și a investițiilor urmează a fi prezentată de către ministrul Tudor Ulianovschi, în perioada 23-27 aprilie 2018, în cadrul forumurilor Organizației Națiunilor Unite la New York, inclusiv în cadrul Adunării Generale ONU și a Consiliului Economic și Social ONU ECOSOC. Totodată, recomandările UNCTAD privind politicile comerciale și economice vor permite implementarea unor proiecte concrete în domeniul comercial-economic la nivel regional și mondial.

La New York ministrul Ulianovschi va purta negocieri cu Secretarul General Adjunct ONU Amina Mohammed, Președintele ECOSOC Marie Chatardova, precum și alți reprezentanți ai conducerii ONU.

La reuniunea coordonatorilor regionali privind revigorarea mecanismelor interguvernamentale ONU a participat și Secretarul General al UNCTAD, Mukhisa Kituyi.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%