Geopolitica
Rezoluția pro-Moldova a Congresului SUA are suportul necesar pentru a fi votată
 17 Aprilie 2018 11:35  3221
Rezoluția Congresului SUA care susține asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cere Federației Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile din regiunea transnistreană are suport pentru votare, comunică Politics.MD cu referire la un comunicat emis presei. 

Anunțul a fost făcut la întâlnirea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu grupul de prietenie din Camera Reprezentanților a Congresului SUA. Congresmanul David Price, co-președintele grupului, a reiterat suportul pentru Republica Moldova în eforturile de consolidare a democrației, creștere a securității energetice, continuare a reformelor, dezvoltare economică și protejare a spațiului informațional.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a mulțumit pentru suportul acordată de Statele Unite pentru Republica Moldova. Andrian Candu a apreciat determinarea colegilor din Congresului SUA de a susține în continuare dreptul țării de a lua decizii fără constrângeri sau presiuni din exterior.

Amintim că în februarie curent, Congresul SUA a înregistrat o rezoluție în care susţin lupta Republicii Moldova cu acţiunile de dezinformare desfăşurate de către anumite state din Europa de Est în mass-media naţionale.

În documente se face îndemn către conducerea Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul recunoscut internaţional al Moldovei, să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra Moldovei, precum să înceteze orice acţiuni care susţin mişcările separatiste de pe teritoriul Republicii Moldova.

Documentul mai specifică faptul că Statelor Unite susţin procesul de reintegrare pe cale paşnică a regiunii din stânga Nistrului, oferindu-i acesteia statut special în cadrul ţării.

Rezoluția a fost înregistrată în Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA de către congresmenii David Price şi Pete Olson.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 17 Aprilie 2018 12:09
0 (0)
fireste, in sfarsit s-a trezit toata lumea si au inteles de unde vin miscarile subversive opozitionare, separatiste si au inteles ca trebuie de pus capat razboiului hibrid rusesc!
Hariton 17 Aprilie 2018 14:10
0 (0)
Ce tine de armata rusa aflata de pe teritoriul nostru, aici avem nevoie de ajutor nu doar de la americani, dar si europeni.
realist 17 Aprilie 2018 14:16
0 (0)
Cineva sa-i transmita stirea asta doamnei Maia Sandu, ca ea zicea ca SUA nu va sustine niciodata actuala guvernare. As fi vrut sa-i tramsnit eu asta, dar Maia stie sa ,,respecte" alte pareri si m-a blocat pe Facebook
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%