Politics Blog
Bloggerul semnalează mai multe situații în care copiii au fost folosiți la protestele organizate de PAS și PPDA, iar cele Consiliul de Presă și Avocatul Copilului nu au reacționat în niciun fel
 12 Aprilie 2018 19:56  3887
Consiliul de presă și Avocatul Poporului au o atitudine selectivă, atunci când analizează cazurile în care politicienii se folosesc de imaginea copiilor. De această părere este bloggerul Denis Rusu care semnalează mai multe situații în care copiii au fost folosiți la protestele organizate de PAS și PPDA, iar cele Consiliul de Presă și Avocatul Copilului nu au reacționat în niciun fel. Aceasta după ce, ambele entități s-au autosesizat foarte rapid în privința pozelor publicate de deputatul Constantin Țuțu în care acesta apare în compania unor copii cărora le-a oferit ajutoare materiale.

„Cu tot respectul față de organizațiile menționate mai sus, vreau să-i întreb ce fel de activitate au ei și de ce aceste reacții sunt selective?

Pentru a nu fi și eu selectiv, vreau să prezint câteva probe unde drepturile copiilor cu adevărat au fost lezate și unde exploatarea copilului în campanii de promovare politică chiar a fost o sfidare a normelor de bun simț”, scrie Rusu într-o postare pe platforma Vox Publika.

Acesta aduce aminte de cazul intens mediatizat al protestului organizat de membrul PPDA, Aureliu Pisică, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, în mai 2016. Atunci, Pisică și-a încătușat propriul copil de un panou de la intrare în sediul MAI, iar Consiliul de Presă și Avocatul Copilului nu au venit cu vreo reacție.

„La fel începutul lunii mai, doar că deja 2017, opoziția iarăși organizează protest, protest disperat, ca și celelalte… Pentru a atrage o atenție cât mai mare și pentru a activa și ONG-urile la fel verzi, un apropiat al Maiei Sandu, Arcadie Barbăroșie, director Executiv al Institutului de Politici Publice, aduce un copil în fața protestatarilor, cu alte cuvinte, din nou aceștia exploatează copiii. Consiliul de Presă și Avocatul Copilului tac!

Luna iunie 2017, din nou opoziția aduce minori la proteste și îi utilizează pentru a atrage o atenție mai mare. De data aceasta, la fel, un independent pe nume Vlad Gribincea, preşedinte al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a rostit un discurs în fața a câtorva zeci de persoane, iar alături de el era fiul său minor, care idee nu avea de faptul că tat-so îl folosește în interese personale. -Consiliul de Presă și Avocatul Copilului tac!”, mai aduce exemple bloggerul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Spencer 12 Aprilie 2018 21:09
0 (0)
Și astfel de cazuri la Maia și Năstase nu sunt unice! Asta denotă o nerușinare totală, o lipsă completă de bun-simț! Și acest lucru trebuie nu doar condamnat, dar și pedepsit prin lege!
andrei 12 Aprilie 2018 21:10
0 (0)
Mari porci și aceștia.. și încă cu 7 fețe... mi-e greață de așa oameni...
Danu 12 Aprilie 2018 21:14
0 (0)
Doar denumirea din ei, care avocat a copilului, rîsuri ordinare ce acționează doar pe criterii politice, cel mai probabil și ei finanțați din banii Țopilor.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?