Electorala
Alegeri locale noi: CEC a constituit 5 consilii electorale de circumscripție de nivelul întîi
 10 Aprilie 2018 19:31  3012
În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale, pentru alegerile locale noi.

Este vorba despre comunele Leușeni și Nemțeni, raionul Hîncești, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, comuna Volovița, raionul Soroca și comuna Pîrlița, raionul Ungheni. Conform Codului electoral, în decurs de 3 zile, consiliile de circumscripție urmează să-şi aleagă din rândul membrilor lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul.

La desemnarea acestor persoane se recomandă respectarea echilibrului de gen. Totodată, consiliile urmează să facă publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţia de primar, cu 24 de ore pînă la începerea recepționării documentelor de la candidații electorali.

Tot astăzi, au fost acreditați 75 de observatori naționali din partea Asociației Obștești „Promo-LEX”. Aceștia vor avea misiunea de monitorizare a alegerilor locale noi, ce se vor desfășura pe data de 20 mai, 2018.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%