Partide
Socialiștii și-au desemnat candidatul la alegerile locale pentru funcţia de primar al capitalei
 19 Martie 2018 10:34  2394
Partidul Socialiștilor l-a desemnat pe Ion Ceban în calitate de candidat pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău la alegerile locale noi din 20 mai. Decizia a fost adoptată la ședința activului republican al formațiunii, care a avut loc duminică, 18 martie.

La şedinţă a participat şi preşedintele ţării, Igor Dodon. Șeful statului a declarat după şedinţă, pentru presă, că PSRM este un partid pro-preşedinte şi atunci când formațiunea examinează chestiuni importante, dacă este invitat, participă. Potrivit lui, pentru funcţia de primar al capitalei, au fost examinate patru candidaturi, însă unanim s-a decis să fie desemnat Ion Ceban. Preşedintele a menţionat că acum trei ani, Ceban a renunțat la mandatul de deputat, pentru a se ocupa de problemele orașului. În opinia sa, el este o persoană foarte pregătită, care cunoaște adevăratele probleme din oraș şi cunoaște şi soluții viabile pentru acestea.

Cât ține de candidatul pentru alegerile noi din Bălți, Igor Dodon a spus că deocamdată nu a fost luată o decizie, însă au fost discutați potențiali candidaţi, inclusiv despre Alexandru Usatîi, care a fost viceprimar în Bălți o perioadă îndelungată.

Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a spus că ședința Consiliul republican al activului a fost convocată, deoarece miza pentru Chișinău este foarte importantă. Însă, spune lidera socialistă, decizia Consiliului este una mai mult formală şi care va fi în calitate de recomandare, pentru că urmează să fie aprobată de către Executivul politic al partidului. Zinaida Greceanîi a mai spus că în ceea ce ține de alegerile noi de la Bălți, dar şi din alte cinci localităţi, PSRM va avea candidaturi.

Ion Ceban a menţionat că decizia formațiunii reprezintă pentru el o mare responsabilitate, pentru că lucrurile în Chișinău stau foarte prost de mulți ani, iar acest fapt trebuie schimbat. Socialistul afirmă că, împreună cu echipa din CMC, muncesc foarte mult pentru a schimba starea lucrurilor în oraș. În opinia sa, este necesară adoptarea unui plan de dezvoltare strategică.

Totodată, în funcțiile din administrație trebuie învestite persoane profesioniste, care să fie selectate în bază de concurs. Ion Ceban a mai spus că își dorește ca această campanie să se axeze pe discuții care se referă la problemele orașului şi nu pe subiecte geopolitice.

Alegerile noi din Chişinău urmează să se desfășoare pe 20 mai după ce primarul Dorin Chirtoacă, acum o lună, şi-a anunțat demisia.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%