Parlament
Președintele Dodon nu are prieteni în UE și nici nu arată vreun interes
 13 Martie 2018 13:00  2936
Preşedintele Delegaţiei Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova, Andi Cristea, menționează că președintele, Igor Dodon, are numeroase limitări constituționale și în consecință nu are la dispoziție prea multe instrumente pentru a le da oamenilor ceea ce a promis în campanie.

„Președintele Dodon nu are prieteni în UE și nici nu arată vreun interes în acest sens. În același timp, prietenii săi de la Est nu ajută Republica Moldova nici pe departe atât cât o fac România și alte state europene, ci dimpotrivă. După cum vedeți, politic există o motivație, dar tacticile alese sunt păguboase pentru economie și stabilitate”, declară Andi Cristea într-un interviu pentru jurnaliștii.ro.

Totodată, eurodeputatul a mai menționat că Republica Moldova nu trebuie să renunțe la cursul său eropean și să nu se lase implicată într-o serie de provocări venite din exterior.

„Ca oficial european îmi doresc ca între România şi R. Moldova să nu mai existe niciodată graniţa sovietică de sârmă ghimpată, ci graniţa ştearsă de tip spațiu Schengen, dintre două state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Andi Cristea.

Amintim că Dodon a menționat că condamnă „în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Dodon Igor
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?