Politicieni
Iulian Chifu: Maia Sandu ar trebuie să-și asume propriul trecut din PLDM și să se rupă definitiv de partenerul său Andrei Năstase
 23 Februarie 2018 19:15  3316
Maia Sandu trebuie să renunțe la imaginea de Albă ca Zăpada și să se concentreze pe câteva lucruri importante, dacă vrea să câștige alegerile. De această părere este fostul consilier al ex-președintelui României, Iulian Chifu. Într-un editorial pentru deschide.md, acesta atrage atenția că ”îmbrăcarea hainei Sfintei Fecioare, după ce ai păcătuit în politica din Republica Moldova, e o abordare cel puțin nefericită”.

Chifu mai crede că Maia Sandu trebuie să își adapteze idealurile la realitatea din Moldova, ”pentru că de aici cere voturi”. Pentru asta are trei probleme pe care trebuie să și le rezolve, și repede.

În primul rând, ea ar trebuie să-și asume propriul trecut din PLDM. În al doilea rând, trebuie să-și asume pe deplin sau să se rupă definitiv de partenerul său Andrei Năstase și PPDA.

”Să-l accepte așa cum este, cu combinațiile dubioase, sursele de finanțare neclare și netransparente sau, din contra, de-a dreptul vinovate. Cu acțiunile sale necugetate și ostentative, cu meseria sa și propriii săi demoni. Sau să-l scoată dintre aliați, admițând să-l confrunte în alegeri pentru același electorat. Și cu problemele finanțării propriului partid, deopotrivă”, enumeră Chifu.

Al treilea punct, în viziunea expertului, este acceptarea compromisului. ”Să recunoască faptul că își dorește guvernarea, că are aspirații de premier și de formare a guvernului, cu cine va putea să o facă.

”Politica se face cu oameni reali, cu bune și rele, alegerile se câștigă cu politicieni cu experiență, nu numai cu elite culturale și intelectuale morale, iar guvernarea se face în coaliții, prin compromisuri”, afirmă fostul consilier al lui Traian Băsescu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Tarnacop 23 Februarie 2018 19:43
0 (0)
Cam au dat buzna", comentatori," " jurnalisti" din Romania. N-as fi contra, ba m-as bucura sa vina CTP, Plesu. Inteleg ca n-au timp. Sunt preocupati de Tara si de problemele ei.In schimb vin Nichitusii, Chifu si acela de la Publika (cu suspiciuni de pedofilie) si pe bani furati tot de la noi ne "sfatue" cum sa fim "europeni" Avem destule prostituate autohtone, la ce pret vrei, mai scolite, mai perverse, ca sa ne mai intoxice si "fratii" coordonatorului de peste Prut.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?