Politicieni
MAE București reacționează la acuzațiile lui Dodon, aduse consulului României
 23 Februarie 2018 14:00  3318
 Ministerul de Externe de la București reacționează la acuzațiile funcționarilor Președinției, precum Consulul României, Mihai Baciu, a determinat pe unii aleşi locali din raioanele de la nord să semneze declaraţii de unire contra plată.

Astfel, MAE consideră că se declară o logică specifică campaniei electorale, scrie unimedia.info.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la activitatea consulului general al României la Bălţi și va întreprinde demersuri pentru verificarea acestora. MAE atrage atenția că acestea se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale pentru alegerea primarului localității și observă cu preocupare intensificarea în anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii îndreptate împotriva României”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României de la Chișinău.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, cere SIS-ului să se investigheze activitatea și legalitaea acțiunilor Consulului României, Mihai Baciu. Dodon îl acuză precum că a determinat pe unii aleşi locali din raioanele de la nord să semneze declaraţii de unire contra plată.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Dodon Igor
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?