Politicieni
Munteanu: Teoretic, Chirtoacă mai poate candida la Primăria Chișinău
 19 Februarie 2018 12:00  3397
Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, care și-a anunțat demisia, din punct de vedere teoretic, mai poate candida la această funcție.

Decizia dacă va candida sau nu va fi luată în cadrul Partidului Liberal. Declarația a fost făcută de vicepreședintele formațiunii, Valeriu Munteanu, în cadrul emisiunii „Cod Galben” de la postul de televiziune 10TV.

Valeriu Munteanu susține că Partidul Liberal va identifica în rândurile sale un candidat care va avea obligația să câștige următoarele alegeri din municipiu.

Vicepreședintele PL consideră că dacă Dorin Chirtoacă își prezenta demisia până la referendumul care a avut loc toamna trecută în Chișinău, inițiat de socialiști pentru a-l demite din funcție, bugetul era să fie scutit de cele nouă milioane de lei care s-au cheltuit la plebiscit, dar ratingul PSRM era să crească de trei ori și socialiștii erau să înainteze ideea că Dorin Chirtoacă și-a dat demisia de frica lor. „Acest lucru ar fi avut un impact negativ inclusiv pentru viitoarele alegeri parlamentare”, spune Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, decizia de a demisiona era luată de mult timp, dar a fost prezentată acum pentru că s-a înțeles că mai departe nu se poate merge din considerente că dosarul inițiat pe numele lui Dorin Chirtoacă este eminamente unul politic. Potrivit liberalului, decizia nu a fost una neașteptată și ideea demisionării există de mai mult timp.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?