Parlament
Diplomația rusă acuză „legea anti-propagandă” ca fiind discriminatorie, în special în Găgăuzia
 16 Februarie 2018 16:00  3291
Diplomoția rusă acuză din nou presiuni care s-ar exercita asupra presei de limbă rusă în Republica Moldova, în urma amendării Codului Audiovizualului, a declarat, joi, în cadrul unui briefing, de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

Maria Zaharova susține că aceste amendamente au "un caracter discriminatoriu şi unele posturi TV, în special Televiziunea publică din Găgăuzia, au avut deja de suferit de pe urma acestora".

De altfel, posturile TV și radio din UTA Găgăuzia au anunțat deja că nu se vor conforma noii legi.

Amendamentele la Codul Audiovizaului, cunoscute ca Legea anti-propagandă, au fost adoptate de Parlamentul de la Chișinău pe 7 decembrie 2017 și a intrat în vigoare pe 12 februarie. Conform acestora, posturile de televiziune şi de radio din Republica Moldova pot să difuzeze programe de ştiri, informativ-analitice, politice şi militare doar SUA, UE şi Canada, precum şi din ţările care au ratificat Convenţia Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră.

Pentru încălcarea acestor prevederi este prevăzută o amendă în valoare între 40 și 70 de mii lei. Pentru încălcarea repetată, amenda ajunge la 100 de mii de lei, iar în final - retragerea licenţei de emisie.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Tarnacop 16 Februarie 2018 16:51
0 (0)
Sunt prostituate - alea sunt profesioniste, si sunt tarfe, ca Zaharova, astea-s curve ca esenta. Gagauzii, spre binele lor, sa-si invete limba si limba statului in care traesc, nu cea a ocupantilor.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?