Politicieni
Ambasadorul rus în RM spune cum putea fi evitată Legea anti-propagandă
 13 Februarie 2018 15:00  2994
Mai mult decît atît, ambasadorul face referire și la sondajul recent făcut publice de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova potrivit căruia peste 60% din populație nu susțin interdicția unor emisiuni din Federația Rusă. Muhametșin spune că în urma acestei interdicții vor avea de suferit doar cetățenii Republicii Moldova și că cetățenii își dau sema de unde vin astfel de  inițiative.

„Desigur că în urma acestor restricții au de suferit cetățenii R. Moldova. Nu este de mirare că mai mult de 60% din cetățeni sînt împotriva interdicției știrilor ruse pe teritoriul R. Moldova. Cu cifrele nu te poți lupta, iar acest lucru nu o spunem noi o spune un studiu al Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. O rezonanță largă este cauzată, și declarația statului Duma privind inadmisibilitatea discriminării față de mass-media rusească din Moldova, care solicită marilor organizații internaționale să ofere o evaluare prin prisma acestor acțiuni discriminatorii ale autorităților moldovenești în domeniul mass-media. Pot să adaug că interzicerea anumitor emisiuni sau știri este lipsită de logică pentru că orice interdicție poate fi ocolită datorită tehnologiilor actuale. Să nu uităm că cetățenii R. Moldova au un nivel ridicat de cultură politică și oamenii aici înțeleg întotdeauna de unde se trag astfel de inițiative”, a menționat ambasadorul rus în Republica Moldova.

De remarcat este faptul că declarația lui Muhametșin vine după ce Parlamentul R. Moldova a votat Declarația prin care Parlamentul condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din republică

„Parlamentul Republicii Moldova declară îngrijorarea față de intensificarea atacurilor la adresa securității informaționale a țării noastre de către Federația Rusă, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar și a unor instituții media din Republica Moldova. Atacurile vizează, denigrarea Republicii Moldova, a unor instituții și a unor oficiali, dar cel mai grav este că vizează, denigrarea cetățenilor țării”, acesta este doar un pasaj din Declarația care este semnată de un grup de deputați.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 13 Februarie 2018 15:10
0 (0)
daca Rusia ar semna tratatul european privind televiziunea transfrontaliera - doar asa!
Dorin 13 Februarie 2018 16:56
0 (0)
Noua nu ne trebuie sa fie ea evitata, dincontra sa ne ferim de propaganda ruseasca.
realist 13 Februarie 2018 20:14
0 (0)
Nu mai trebuie de evitat nimic. Rusii nu inteleg altfel
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%