Politicieni
Procuratura Generală refuză accesul la dosarul penal pe numele lui Gaburici
 13 Februarie 2018 12:00  2993
Procuratura Generală refuză să ofere acces la informația privind dosarul penal deschis anterior pe numele lui Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, privind deținerea unei diplome false de studii.

Mai mult, Chiril Gaburici nu a terminat nici doctoratul, deoarece nu a susținut până în prezent teza de doctorat. Atât ministrul, cât și instituția pe care o reprezintă nu au venit cu reacții oficiale la informațiile apărute în presă, transmite Ziarul de Gardă.

După investirea în funcția de ministru a lui Chiril Gaburici, pe 10 ianuarie 2018, Ziarul de Gardă făcuse o solicitare de informație la PG privind dosarul deschis pe faptul deținerii unei diplome false de studii de către ministru.

Adjunctul procurorului general, Igor Popa, a comunicat Ziarului de Gardă că Procuratura  nu poate oferi acces la dosarul lui Gaburici, deoarece în acesta sunt vizate și persoane care nu sunt nume publice, dar și pentru că dosarul conține date cu caracter personal.

Chiril Gaburici nu deține nici titlu de doctorat, pe care îl făcea în 2015, la Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei (UASM) potrivit CV-ului său de pe timpul când era premier. Totuși, potrivit unei informații oficiale oferite pentru ZdG, Gaburici nu deține diplomă de doctor, deoarece nu a susţinut până în prezent teza. Chiril Gaburici ar fi făcut studii de doctorat cu frecvenţă redusă, în regim de taxă, la specialitatea Economie şi Management în domeniul de cercetare a Institutului Naţional de Cercetări Economice, între 1 noiembrie 2011 – 1 noiembrie 2015.

În iunie 2015, Chiril Gaburici își anunțase demisia din funcția de prim-ministru, la oz i după ce fusese audiat de procurori în dosarul privind studiile sale. Cu trei luni înainte, Ziarul de Gardă scria despre unele carențe din studiile lui Chiril Gaburici.

Chiril Gaburici și Ministerul Economiei și Infrastrcturii nu au comentat informațiile.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%