Guvern
Ambasadorul SUA la Chișinău critica lipsa de voință politică pentru implementarea reformelor.
 12 Februarie 2018 19:00  3266
Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit, a criticat reformele modeste făcute în R. Moldova și a concluzionat că voința politică încă lipsește la Chișinău pentru modernizarea țării și pentru eliminarea corupției care se află la cel mai ridicat nivel din Europa. „Am văzut rezultate, am văzut progres, dar cred că este prea devreme să spunem că am reușit să ajungem la scopul pe care toți și-l doresc. Este foarte important ca Guvernul să încerce să ajungă și să îndeplinească toate cerințele Acordului de Asociere semnat cu Uniunea Europeană. Este o provocare mare, iar în primul e nevoie de voință politică.

Când aceasta lipsește, este deosebit de greu să fie îndeplinite toate cerințele pentru că sunt foarte multe. Anul trecut, noi, partenerii de dezvoltare, am fost un pic dezamăgiți de lipsa progresului. În primul an al actualului Guvern, 2016, au fost elaborate și adoptate multe acte legislative etc., pentru a satisface cerințele ce există în acest Acord, dar anul trecut am văzut relativ puțin progres. În plus, am văzut mai multe proiecte de legi care sunt realmente un pas înapoi, care nu sunt conforme standardelor europene, iar această situație ne preocupă”, a comentat Pettit.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
andrei 12 Februarie 2018 19:51
0 (0)
serios?? dacă și acum Guvernarea asta nu are dorință de a implementa reformele, atunci în genere nuștiu care guvernare a avut această inițiativă! UE și SUA ultima vreme prin intermediul guvernării au putut implementa mai multe proiecte decât în ultimii 10 ani...
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?