Politicieni
Declarația lui MARIAN LUPU pentru Europa Liberă: Sintagma „limba moldovenească” din Constituție trebuie să rămână neschimbată
 12 Februarie 2018 09:00  3020
Dincolo de faptul că este o abordare strict europeană, mai este încă o condiție foarte importantă pentru păstrarea identității statale a Republicii Moldova. Cei care promovează cu vehemență eliminarea din art. 13 a definiției de „limbă moldovenească”, nu se opresc doar la limbă, haideți să privim în jur care este realitatea, doar nu se promovează conceptul: o limbă, două națiuni, două țări, se promovează alt concept: o limbă, o națiune, o țară”, a declarat Marian Lupu într-un interviu. Mai mult, acesta spune că întotdeauna a optat pentru statalitate Republicii Moldova. 

„Eu am fost mereu pentru statalitatea și suveranitatea Republicii Moldova, ca majoritatea covârșitoare a colegilor din Partidul Democrat și asta este poziția oficială a partidului. Respectiv, având această idee, noi vom apăra și vom promova în continuare valorile de suveranitate și independență a statului Republica Moldova”, a conchis Lupu.

Pe de altă parte, deputatul democrat susține încluderea în Constituție a unui articol care să definească că vectorul Republicii Moldova este orientat în direcția Uniunii Europene.

„Este un subiect atât de important pentru Republica Moldova, mă refer la perspectiva europeană și consfințirea acestei direcții strategice în Constituția țării, atât de importantă ziceam, încât loc pentru șantaj și condiționalități nu este. Asta este viziunea mea și a fracțiunii Partidului Democrat. Nu poți să te joci cu condițiile atunci când este vorba de o decizie crucială pentru prezentul și viitorul țării noastre. Doi la mână: va fi un exercițiu de mare responsabilitate pentru toate partidele pro-europene. Deci, decizia rămâne la latitudinea PL și a PLDM. Și atunci, în momentul votului, va deveni foarte și foarte clar ce este cel mai important pentru fiecare partid pro-european și în ce măsură fiecare din noi, care ne numim partide pro-europene, suntem cu adevărat pro-europene”, a mai spus democratul Lupu.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Lupu Marian
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%