Partide
Egali, dar după criteriile Maiei Sandu. Listele comune ale PAS cu DA vor fi făcute asa cum vrea Sandu, nu cum cere Năstase
 9 Februarie 2018 12:20  3252
Incertitudine și tensiune între Maia Sandu și Andrei Năstase. Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate evită să spună dacă va accepta propunerea președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, care insista pe partajarea egala a candidaților pe listă. Fiind invitată la emisiunea În Profunzime, Maia Sandu a început să enumere o serie de criterii de selectare a candidaților pentru listele electorale. Însă după mai multe insistențe din partea Lorenei Bogza, lidera PAS a declarat că „nu se știe” cine va ajunge pe liste.

„În momentul în care avem evaluarea meritocrației, în funcție de rezultatele acestei evaluări se stabilește câți sunt de la PAS și câți de la PPDA. Deci, în comisia prin care vor trece, vor veni potențiali candidați, noi suntem reprezentați egal. Ambele partide, și PAS și PPDA, ne dorim să câștigăm aceste alegeri și atunci când vom clarifica toate criteriile, vom face publice criteriile pentru ca oamenii să înțeleagă ce calități vom măsura”, a adăugat Maia Sandu.

Declarațiile liderului PAS vin în contradicție cu cele spuse de Andrei Năstase, care afirmă că la alegeri, cele două partide vor acționa ”ca frații gemeni”, iar lista comună va fi formată în baza parității. 

„Paritate înseamnă egalitate. Am spus-o: noi acţionăm ca doi fraţi, nu unul mai mare şi altul mai mic, ca şi doi fraţi, dacă vreţi, gemeni. Va fi cineva de la PAS, cineva de la Platforma DA”, a declarat liderul PPDA pentru jurnal.md.

Cu toate acestea, Năstase a spus că nu va mai admite situația din alegerile prezidențiale, când a fost forțat sa renunțe la cursă în favoarea Maiei Sandu.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%