Guvern
Prim-ministrul de la Chişinău apreciază funcţionarea punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene mixte
 9 Februarie 2018 09:05  3091
Prim-ministrul Pavel Filip a salutat aprobarea Acordului  privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene de către Cabinetul de miniştri din Ucraina.

Documentul urmează să fie ratificat de Rada Supremă de la Kiev.

Premierul le-a mulţumit miercuri colegilor din Guvern care au contribuit la elaborarea acordului, menţionând importanţa controlului comun pe segmentul transnistrean.

„Deja la Cuciurgan – Pervomaisc avem un precedent și nu sunt întrebări, nu sunt probleme. Dimpotrivă, s-au spulberat toate îngrijorările pe care le aveau cei din Transnistria. Cu toate că aceste îngrijorări erau manifestate doar de așa numitele autorități de acolo, pentru că atât agenții economici, cât și oamenii de rând nu au exprimat astfel de îngrijorări, ci dimpotrivă se simt acum foarte confortabil”, a subliniat Pavel Filip.

Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost semnat pe 6 octombrie 2017, la Chişinău.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?