Electorala
Andrei Năstase pune din nou piciorul în prag și-i spune tranșant Maiei Sandu: bloc comun doar în bază de paritate
 7 Februarie 2018 15:36  3224
Andrei Năstase o contrazice din nou pe colega lui de coaliție Maia Sandu. Liderul Partidului Demnitate și Adevăr a insistat aseară, la o emisiune de la TVR Moldova, că este gata să formeze un bloc comun cu Partidul Acțiune și Solidaritate doar în condițiile parității și egalității. De asemenea, Năstase reiterat că acordul dintre cele două formațiuni nu poate fi schimbat fără o decizie comună.

„Decizia a fost confirmată de două formaţiuni prin organele supreme. În timp, au durat discuţiile cu privire la modul de colaborare. Pe 29 noiembrie 2017, noi am formalizat modul în care noi o să alcătuim un bloc electoral. Această formalizare se reduce la câteva lucruri esenţiale. Astfel, cele două partide vor crea un bloc electoral pe principiul egalităţii şi reciprocităţii.

Mai mult, potrivit lui Năstase, PAS și PPDA nu vor face alianțe cu alte partide, ci doar cu reprezentanții acestora.

Luni, într-o emisiune la ”Adevărul Moldova”, Maia Sandu a declarat că lista comună a PAS și PPDA va fi creată în baza principiilor meritocrației și integrității, dar nu în baza parității și egalității, așa cum declara Andrei Năstase. Potrivit Maiei Sandu, toată lumea va concura pentru un loc în lista comună a PPDA și PAS, iar cel mai puternic și integru va câștiga. La fel se va întâmpla și cu cei care vor fi înaintați în circumscripțiile uninominale. ” Noi nu am vorbit despre liste concrete în acest acord, dar am vorbit despre principii care stau la baza parteneriatului. Și cele mai importante principii presupun meritocrația și integritatea”, a precizat liderul PAS, Maia Sandu.


Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 7 Februarie 2018 16:52
0 (0)
nu cred ca Maia Sandu respecta matematica propusa de Nastase, nu degeaba Nastase a fost batut ca mingea si la TV8 si la ProTV de presa lui Filat!
realist 7 Februarie 2018 17:16
0 (0)
Cu a lui 2% de incredere, e cu un picior in ra#at, da nu cu piciorul in prag
Hariton 7 Februarie 2018 17:18
0 (0)
Nu prea vad o mare colaborare intre ei, avand in vedere ca se contrazic in foarte multe lucruri. Da chiar si in declaratiile sale.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?