Politicieni
Subiectul manualelor pentru clase primare, pe care nu le înțeleg nici adulții, discutat la ședința comună a Guvernului și Parlamentului. Candu: ”Doamna Maia Sandu să ne descifreze textele”
 6 Februarie 2018 19:09  3408
Calitatea manualelor școlare, editate de Maia Sandu, a fost subiect de discuții la ședința comună a Guvernului și Parlamentului. Președintele Legislativului, Andrian Candu, a atras atenția că multe subiecte din cărțile destinate copiilor din clasa a 2-a sunt greu de înțeles chiar și pentru adulți.

Candu a propus ca Maia Sandu să fie invitată la una dintre următoarele ședințe ca să „descifreze” textele din manuale. Asta dacă se va elibera de la flash-moburi.

„Da, poate ar fi cazul ca la următoarele audieri să o chemăm și pe doamna Maia Sandu și să ne citească ea un text pe care l-am descoperit în clasa doua, băiatul avea de citi un text, vă spun sincer eu l-am citit de zece ori și nu am înțeles absolut nimic. Am impresia că trebuie să ai studii academice ca să citești din ceea ce e dat la copii de opt ani și poate Maia Sandu ar putea să ne explice, dacă se va elibera de la ANRE, haideți să o rugăm pe urmă să vină”, a spus Andrian Candu.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a declarat că una din prioritățile instituției pentru acest an este revederea manualelor.

 „Textele în manualele școlare nu țin de Codul Educației, dar de calitatea autorilor acestor texte, este o problemă mult mai complexă care ține în general de cadrele care există în sistemul pedagogic de la noi, iar toate manualele au fost aprobate, trebuie să recunosc, în perioada doamnei Sandu, după aceea doar reeditate în perioada mandatului doamnei Fusu, acum avem de făcut foarte mult de lucru care să reevaluăm și să scriem manuale noi, dar e necesar să facem acest lucru”, a precizatMonica Babuc.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Tarnacop 6 Februarie 2018 19:30
0 (0)
Potlogarii au rezolvat toate problemele statului si ne mai avand ce face, s-au apucat s-o sarute intr-un loc pe Sandu.,
Tudor 6 Februarie 2018 19:41
0 (0)
Doamna maia sandu avea de furat miliarde impreuna cu Filat si Platon, de asta si acum cartile nu pot fi descifrate.
realist 6 Februarie 2018 19:48
0 (0)
Cred ca a inteles maia deja ca a facut greseli, no mai luati peste picior acum
andrei 6 Februarie 2018 20:21
0 (0)
Sperăm că măcar Monica Babuc va revedea curricula și va lua măsurile necesare pentru a repara greșelile Maiei...
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?