Partide
Alina Zotea s-a opus traducerii denumirii medicamentelor în limba rusă
 7 Februarie 2018 14:00  3173
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a propus traducerea în limba rusă a informațiilor despre medicamente pe cutie și în prospect. Această inițiativă legislativă a fost criticată de deputata Partidului Liberal, Alina Zotea.

Pe pagina sa de Facebook, ea a criticat proiectul de lege, anexând o imagine a unui medicamentul pentru îmbunătățirea memoriei - "Ядебил".

,,În prezent, legislația prevede că informaţia de pe ambalajele medicamentelor produse de către producătorii autohtoni se expune în limba de stat sau în limba de stat şi în una din limbile de circulaţie internaţională, iar în cazul medicamentelor de import – în limba de stat sau în una din limbile de circulaţie internaţională.

Socialiștii nu menționează despre costurile suplimentare de înscriere obligatorie în limba rusă a informației de pe ambalajele medicamentelor care se vor regăsi obligatoriul în costurile finale iar cheltuielile vor fi puse pe seama oamenilor", a scris Alina Zotea pe pagina sa de Facebook.

Această declarație nu a rămas fără atenția socialiștilor. Consilierul municipal Alexandru Odințov a comentat postarea deputatei.

„Alina Zotea nu înțelege de ce trebuie traduse prescrisele medicale. Alina nu știe sau nu vrea să știe de rezoluția APCE privind limbile minoritare. Acesta este comportamentul normal al liberalilor", a scris Odințov pe pagina sa de Facebook.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%