Partide
21 de localități, inclusiv 4 orașe din Moldova au semnat declarația de anti-unire
 7 Februarie 2018 12:00  3132
După ce 12 localități și-au declarat unirea simbolică cu România, socialiștii au decis să contracareze cu declarațiile a 21 de localități, inclusiv 4 orașe care pledează pentru statalitatea Moldovei și prin care sunt condamnate cele 12 comune care au semnat declarațiile de unire cu România pentru că vin să submineze independența țării.

Aceste localități au condamnat delarația de unire ca fiind acțiuni care vin să submineza independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

„Sîntem siguri că cetățenii Republicii Moldova în mare măsură sînt adevărați patrioți ai țării, cred în viitorul țării și se mobilizează atunci cînd cineva încearcă să se impună altfel. Suntem ferm convinși că alte sute de localități vor lua atitudine în acest sens. Moldova are viitor„ a postat purtătorul de cuvânt al președinției Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

„Ținând cont de faptul că, aceste acțiuni au un caracter coordonat, care au drept scop de a submina statalitatea Republicii Moldova, de a stimula unele mișcări secesioniste, de a diviza cetățenii țării, acțiuni care, într-un final ar putea duce la divizarea Republicii Moldova, la revolte populare.

În vederea oferirii unui semnal celor care vor ca Republica Moldova să dispară, inclusiv cetățenilor care țin la statalitatea țării noastre, care sunt într-o majoritate absolută. 

Fiind conștienți de faptul că, toți trebuie să înțeleagă că Republica Moldova este un stat suveran, indivizibil, care respectă libertatea de exprimare, dar că, sub lozinci democratice este inadmisibilă subminarea autorității și statalității țării noastre pe motive de conjunctură sau de altă natură.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%