Partide
Jurnalist român: Andrei Năstase este nervos că Maia Sandu îl ignoră și îl vede ca pe un frate mai mic în alianță, nu ca pe unul ”geamăn”
 5 Februarie 2018 11:21  3553
Liderul PPDA, Andrei Năstase, se vrea ”frate geamăn” în alianța cu PAS-ul Maiei Sandu. Însă colega sa de proteste îl percepe doar ca pe un ”frate mai mic”, scrie jurnalistul român Victor Nichituș care arată inconsistența mitului a două formațiuni de opoziție egale, promovat de Năstase.

„Nu cred afirmațiilor făcute de Andrei Năstase. Vorbele pe care le spune Năstase vor să acopere o realitate care prinde contur – una care nu este deloc pe placul politicianului moldovean: Partidul Acțiune și Solidaritate conștientizează că Partidul Platforma DA s-a transformat într-un balast electoral care nu aduce plus valoare, de asta acțiunile Maiei Sandu vin să pregătească renunțul la această uniune electorală”, scrie Nichituș.

În același timp, lidera PAS, Maia Sandu, își vede de treaba ei și lucrează la consolidarea propriei imagini, fără să atragă partenerul său de opoziție. Nichituș scrie, cu referire la surse din interiorul PPDA, că Andrei Năstase este vădit nervos și frustrat de faptul că Maia Sandu merge singură la întrunirile cu partenerii externi și diaspora, fapt pentru care liderul PPDA a devenit foarte activ în ultimul timp și a început să meargă în platourile televiziunilor.

„Potrivit informațiilor primite din interiorul Partidului DA, Andrei Năstase este nervos că, Maia Sandu acordă mai multă atenție consolidării propriei imagini, în detrimentul acțiunilor concrete pentru formarea viitorului bloc electoral. Potrivit surselor de care dispun, Maia Sandu refuză formarea unei liste electorale comune în baza principiului paritar argumentând că formațiunea pe care o conduce, PAS, stă mai bine în sondaje și ar trebui să dețină mai multe locuri în listă. Raportul pe care îl propune Maia Sandu lui Năstase ar fi 3 la 1, trei locuri ar aparține PAS iar unul PPDA.

Dau crezare afirmațiilor care spun că Andrei Năstase este cuprins de nervozitate – formațiunea pe care o conduce s-a prăbușit în sondaje, are de ce să fie supărat. Singura speranță a Partidului DA pentru accede în viitorul Parlament este de legată de formarea unui bloc electoral cu PAS-ul Maiei Sandu”, mai scrie jurnalistul român.

În opinia lui Nichituș, conflictul dintre PAS și PPDA va deveni mult mai vizibil în preajma alegerilor, când lupta pentru electorat va deveni mai activă. Totodată, aceasta mai notează că astfel de competiții personale nu sunt o premieră pentru politica din Moldova care deseori este dominată de orgolii.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Tarnacop 5 Februarie 2018 11:37
0 (0)
S-a strecurat o mare eroare. Nichitusi nu poate fi numit jurnalist. Un meserias din media. care se prostituaza pe bani marunti si discrediteaza notiunea de jurnalism. Faptul ca provine din Romania nu-i determinant. Intru-n bordel toate prostituatele au o destinatie.
Sergiu 5 Februarie 2018 11:44
0 (0)
Dapoi ce a crezut? A cedat in favoarea ei la prezidentiale, va trebui sa cedeze si mai departe.
Rustin 5 Februarie 2018 18:27
0 (0)
Cred că, Năstase oricum are să rămâie ce a fost prostul satului, căci Maia are de gând într-un final oricum să-l lase de izbeliște.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%