Partide
Separatiștii de la Tiraspol vor să atribuie Transnistriei, la nivel internațional, statut de stat
 25 Ianuarie 2018 13:06  3251
Administrația separatistă de la Tiraspol încearcă să atribuie regiunii transnistrene calitatea de subiect al dreptului internațional sau o entitate statală cu caracter recunoscut, fapt care nu corespunde realității, atenționează deputatul PPEM Eugen Carpov, fost responsabil în Guvernul de la Chișinău pentru Reintegrarea Republicii Moldova.

Subiectul a fost abordat în cadrum unei emisiuni la postul public de televiziune Moldova 1, în care s-a discutat despre recenta reuniune a Sub-comitetului din cadrul Comitetului de Monitorizare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei care a avut loc la Paris, transmite IPN.

În opinia lui Eugen Carpov, autoritățile Republicii Moldova ar trebui să fie foarte atente atunci când acceptă dialogul privind problema transnistreană în formate netradiționale, așa cum a fost cel de la Paris de acum câteva zile.

Pentru că avem un precedent când ieșim din formatele obișnuite unde există niște reguli, un anumit statut pentru fiecare jucător și există și proceduri în baza cărora se negociază”, spune Eugen Carpov.

Directorul de programe din cadrul Asociației „Promo-LEX”, Alexandru Postică, spune că în cadrul reuniunii de la Paris s-a pus accent mai mult pe recunoașterea statalității transnistrene.

„Ține de responsabilitatea autorităților Republicii Moldova să demonstreze că nu este un conflict între Chișinău și Tiraspol, dar este unul mult mai larg – între două state recunoscute pe plan internațional și anume Moldova și Rusia”, afirmă Alexandru Postică.

Reuniunea Sub-comitetului din cadrul Comitetului de Monitorizare al Adunării parlamentare a Consiliului Europei (APCE) privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei a avut loc pe 16 ianuarie în capitala Franței, Paris

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?