Politicieni
Băsescu îl contrazice pe Dodon
 23 Ianuarie 2018 13:37  3111
Traian Băsescu, fostul șef de stat al României îl contrazice pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a declarat anterior că renunțarea la cetățenia română e un proces anevoios, referindu-se la cei șase deputați moldoveni socialiști care dețin și cetățenia României.

Băsescu însă susține contrariul și spune că e mai greu să obții cetățenie română, iar renunțarea la ea constă într-o „simplă cerere”.

„M-aș gândi că și cei șase parlamentari socialiști au ceva românism în ei dacă au cerut cetățenie română. Ca să renunți, este suficientă o cerere. E mai complicat să o obții, dar să renunți la ea e o simplă cerere”, a declarat Băsescu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe al României, pentru a renunța la cetățenia română se achită o taxă de 605 euro și de asemenea se depune un dosar cu acte:

Politics.MD  menționează că anterior Dodon  a declarat că persoanele din lista partidului său care vor accede în Parlament urmează să renunţe la cetăţenia română, dar la momentul actual aceștia încă dețin documentul român.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?