Partide
Prioritățile MEI în 2018. Chiril Gaburici: „Mizez pe o colaborare eficientă și constructivă”
 23 Ianuarie 2018 14:00  3627
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezentat, în cadru ședinței operative cu responsabilii pe domenii ai MEI, prioritățile activității instituției pentru următoarea perioadă. Ministrul a accentuat că mizează pe o colaborare eficientă și constructivă, relatează Politics.MD.

Printre priorități, ministrul Gaburici a menționat domeniul infrastructurii drumurilor, subliniind că Moldova trebuie să devină un șantier de construcție, astfel ca fiecare regiune a țării să beneficieze de drumuri accesibile și ușor practicabile. De asemenea, va fi reorganizat Fondul rutier, pentru a putea contribui eficient la reparația și menținerea drumurilor.

O altă prioritate a Ministerului Economiei și Infrastructurii este atragerea investițiilor, inclusiv prin dezvoltarea parcurilor IT și obținerea cetățeniei prin investiție.

La fel, urmează să se pună accent și pe implementarea cu succes a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, inclusiv DCFTA, încheierea acordurilor de liber schimb cu China, Emiratele Arabe Unite etc.

Securitatea energetică a țării este o altă prioritate a MEI. Ministrul Chiril Gaburici a reiterat necesitatea diversificării surselor energetice, posibilitatea utilizării energiei regenerabile, dar și darea în exploatare a Gazoductului Ungheni-Chișinău.

Alte priorități ale Ministerului sunt reformele regulatorii, eficientizarea activității întreprinderilor de stat și dezvoltarea domeniului comunicațiilor.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Dumitru 23 Ianuarie 2018 15:26
0 (0)
Domnule Gaburici, mizați pe orice și oricine doriți dar va rog sa continuati proiectele redecesorului dvs care a reusit sa reanimeze economieia Republicii Moldova să o readuca la etapele de creștere și să atraga investitori giganti in republica Moldova.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?