Guvern
Moscova îi dă replică lui Candu
 23 Ianuarie 2018 12:00  3452
Intenția autorităților moldovenești de a-i cere Rusiei „miliardele de dolari” pentru prezența militarilor ruși în regiunea transnistreană este un act de confruntare cu Federația Rusă și întreaga comunitate mondială, relatează Politics.MD.

Opinia îi aparține vicepreședintelui Comisiei pentru apărare și securitate a Dumei de Stat, Iuri Șvîtkin. 

Reacția negativă din partea autorităților ruse a venit imediat după ce președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a declarat că Republica Moldova ar putea cere despăgubiri de miliarde de dolari pentru aflarea forțelor armate ruse pe teriotriul regiunii nerecunoscute, scrie realitatea.md

În acest context, Șvîtkin a declarat pentru RT că încercările guvernării din Republica Moldova sunt sortite la eșec.

„Forțele ruse de menținere a păcii îndeplinesc funcțiile lor directe - acestea sunt îndeplinite cu scopul de a preveni un conflict armat, care a avut loc în Transnistria. Și numai prezența pacificatorilor ruși permite astăzi întreținerea coexistenței fragile, dar pașnice în regiune”, a declarat deputatul rus.

Shvîtkin a menționat că „situația în sine demonstrează încă o dată lipsa de interes din partea Parlamentului moldovean de a urmări cursul ales de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Mihail 23 Ianuarie 2018 13:37
0 (0)
Avem orice drept de a face asta si banii acestia ar schimba ceva din economia tarii! Insa pentru varsari de sange miliardele care le cerem nu ajung :-(
ssssssssssss 23 Ianuarie 2018 16:23
0 (0)
Iata avem presedinte direct care poate comunica cu rușii de ce nu o face? Nu o face ca în cazul lui trebuie de judecat ca trădător de Țară, cărea i-a jurat pe Constituție, sărutînd drapelul. Asta făcînd ca un impostor strein neamului din care se ține că provine. Moldova nu e Basarabia. Iar RM este o făcătură, pe care Dodon o aduce pe tavă rușilor.
Tudor 23 Ianuarie 2018 14:10
0 (0)
Asa si am stiut ca pidarii rusii vor sari in cap lui Candu pentru stoparea propagandei. Dar lasam, nu vom permite ca acesti magari sa ne manince de vii cu propaganda lor.
Daniel 23 Ianuarie 2018 14:13
0 (0)
deci Candu a fost auzit mai rar vedem asta, un oficial moldovean să primească atenție rusească.. deci ia atins stoparea propagandei rusești în Moldova?
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?