Guvern
OPINIE: „Actualul Guvern a reușit stabilizarea economică, nu și o dezvoltare”
 22 Ianuarie 2018 10:59  3086
Actualul cabinet de miniștri a reușit o stabilizare economică și socială, dar mult mai dificil stau lucrurile atunci când este vorba despre dezvoltare. Această opinie a fost exprimată de către analistul politic Anatol Țăranu, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN, citat de Politics.MD.

„Aici Guvernul a avut restanțe, foarte puține realizări. Chiar și acele realizări care au avut loc nu au fost de natură să imprime elementul acesta de dezvoltare a economiei moldovenești, dar și a sferei sociale”, este de părere Anatol Țăranu. Potrivit lui, Republica Moldova are un prim-ministru bun din punctul de vedere al stabilizării situației, dar așteaptă de la Pavel Filip să se manifeste și ca prim -ministru în ceea ce privește dezvoltarea. O restanță serioasă a actualului Guvern, și în primul rând al Ministerului Justiției, analistul o numește dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor.

Directorul companiei Intellect Group, Ian Lisnevschi, consideră că abia în anul 2017 Guvernul a trecut de la perioada de stabilitate la reforme. „Rezultatele noi nu putem să le vedem imediat, într-o lună sau două, acestea vor fi resimțite în 2018-2019. La fel ca și încrederea cetățenilor în acest Guvern, deoarece cifrele arată una, iar cetățenii trebuie să simtă aceste reforme”, spune Ian Lisnevschi. În opinia lui, sunt încă multe restanțe în activitatea executivului, dar cel mai important lucru este că Guvernul nu stă pe loc, încearcă să comunice cu cetățenii.
 
Andrei Andrievschi, comentator politic, vede Guvernul Filip drept unul destul de eficient. Potrivit lui, pe linia externă au fost restabilite relațiile cu partenerii din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, dar și cu Fondul Monetar Internațional, ceea ce constituie dovada succesului acestui executiv. Pe intern, comentatorul a menționat drept realizări schimbarea sistemului de pensii, creșterea PIB-ului, reducerea ratei medii la credite, creșterea veniturilor bugetare.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Iurii 22 Ianuarie 2018 14:40
0 (0)
"La fel ca și încrederea cetățenilor în acest Guvern, deoarece cifrele arată una, iar cetățenii trebuie să simtă aceste reforme" sa zici mai bine nici nu se poate speram ca in scurt timp vom resimti noi toti acestea cifre si acestea Reforme noi ai Guvernului, lumea e obosita de criza si de populizm politic!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?