Politicieni
Chiril Gaburici a mers în raionul Criuleni să vadă care este situaţia după ninsori
 19 Ianuarie 2018 17:00  2968
Peste 160 de localităţi din 15 raioane rămân, şi la această oră, parţial deconectate de la curent, din cauza ninsorilor de ieri, relatează Politics.MD.

Peste 360 de drumari cu 170 de autospeciale au lucrat toată noaptea pentru a curăţa şoselele. Deja circulaţia se restabileşte complet pe drumurile regionale, fiind practicabile, scrie publika.md.

Dacă primăriile vor solicita ajutor, dumarii sunt gata să intervină. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers în raionul Criuleni să vadă care este situaţia.

„Sunt foarte mulţumit şi spuneam acum echipei că am avut o colaborare foarte bună. Cea mai mare problemă de fapt este din cauza şoferilor mai puţin responsabili care ies la traseu cu cauciucuri încă de vară", a precizat Chiril Gaburici.

Din cauza vremii, şcoala şi grădiniţa din satul Hârtopul Mare, Criuleni, au fost închise ieri şi astăzi, pentru că reţelele electrice au cedat.

„Acum se repară. Am avut o problemă şi cu o femeie însărcinată care trebuia transportată, spitalizată, dar până la urmă am reuşit", a menţinat Anatolie Delimarschi, primarul satului Hârtopul Mare.

Potrivit Poliţiei de frontieră, din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană, rămân închise punctele de trecere Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț, Ceadîr-Lunga-Novîie-Traianî, Giurgiulești-Reni. Totodată, se circulă cu dificultate prin punctele de trecere Tudora-Starokazacie, Săiți-Lesnoe și Basarabeasca-Serpneovo.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?