Guvern
MAEIE a salutat apelul Secretarului General al ONU privind reînnoirea eforturilor în reglementarea conflictelor înghețate
 19 Ianuarie 2018 14:00  3522
Republica Moldova împărtășește în totalitate preocuparea și apelul Secretarului General al ONU adresat statelor membre ale Organizației Națiunilor Unite, la data de 16 ianuarie 2018, de a reînnoi eforturile legate de prevenirea și soluționarea conflictelor care subminează pacea și securitatea internațională, relatează Politics.MD.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene salută, în particular, apelul adresat liderilor europeni de Secretarul General, Antonio Gutteres, de a acționa mai ferm în scopul reglementării “conflictelor înghețate”, prin revitalizarea mecanismelor de negociere existente, inclusiv formatul 5+2. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează importanța reglementării acestor conflicte, inclusiv conflictul transnistrean, în conformitate cu Carta ONU și normele fundamentale ale dreptului internațional, cu respectarea deplină a principiilor suveranității și integrității teritoriale.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Daniel 19 Ianuarie 2018 15:19
0 (0)
la moment practic e imposibil de rezolvat conflictul transnistrean și moldovenii asta trebuie să conștientizeze, cît timp există rezistența organelor de conducere rusești! să nu așteptăm minuni de la Guvernul nostru..
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?