Partide
Cel mai activ partid în anul 2017
 17 Ianuarie 2018 12:47  2995
Conform bilanțului statistic. Fracțiunile parlamentare au înaintat 170 de inițiative legislative, pe parcursul anului 2017.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova este autorul celor mai multe inițiative legislative – 79 la număr. Aceasta este urmată de fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova care a înaintat 44 de proiecte. Câte 11 inițiative au înregistrat deputații neafiliați și cei din fracțiunea Partidului Liberal – Democrat din Moldova, 10 – fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, 9 – fracțiunea Partidului Liberal și 6 inițiative aparțin Grupului parlamentar Popular European.

Alți subiecți cu drept de inițiativă legislativă au înaintat alte încă 235 de proiecte.  În total, pe parcursul anului trecut, au fost înregistrate 405 inițiative legislative. Dintre acestea, doar o inițiativă nu a intrat în procedură legislativă de examinare. 87 dintre inițiativele deputaților au fost înaintate individual, restul – în grup de parlamentari.

Deputata Democrată Raisa Apolschii a prezentat cele mai multe proiecte- 31 la număr

În temeiul art.73 din Constituţie, dreptul de iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor, Preşedintelui Republicii Moldova, Guvernului şi Adunării Populare a unităţii teritoriale autonome Găgăuzia, care sunt consideraţi autori ai proiectelor de acte legislative sau ai propunerilor legislative.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?