Politicieni
Președintele Comisiei de la Veneția despre învestirea lui Alexandru Tănase în funcţia de ministru al Justiţiei: Apreciez calitățile sale excelente de avocat constituțional
 11 Ianuarie 2018 18:59  3135
Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, l-a felicitat pe Alexandru Tănase cu ocazia numirii în funcția de ministru al Justiției și s-a arătat convins că acesta va contribui la promovarea legii în Moldova. 

“Sunt încântat să aflu că Alexandru Tănase a fost numit Ministrul Justiției Republicii Moldova. Doresc să-l felicit cu ocazia numirii în această funcție importantă. Cunoscându-l pe Alexandru Tănase de mulți ani, apreciez calitățile sale excelente de avocat constituțional. Sunt convins că el va contribui la promovarea democrației, protecției drepturilor omului şi a principiului legii în Republica Moldova”, a declarat Președintele Comisiei de la Veneția într-un comentariu Q Magazine.

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase şi-a început mandatul în calitate de reprezentant permanent al Republicii Moldova la Comisia de la Veneţia, pe 12 mai 2017. Conform Statutului Comisiei, din ea fac parte experţi independenţi de renume internaţional ca urmare a experienţei lor în cadrul instituțiilor democratice sau a contribuţiei lor la dezvoltarea dreptului şi a ştiinţelor politice.

Nume sonore în politica Republicii Moldova, dar şi în străinătate au revenit în funcții cheie după o restructurare a Cabinetului de miniştri condus de Pavel Filip. După ce președintele Igor Dodon a refuzat investirea în funcţie a noilor miniştri, Curtea Constituţională  a examinat sesizarea PDM privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova. Astfel, prerogativa respectivă i-a revenit speakerului Parlamentului Andrian Candu.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
andrei 11 Ianuarie 2018 20:35
0 (0)
dacă și Președintele Comisiei de la Veneția agrează noua candidatură a Ministrului Justiției atunci e clar că e una din cele mai bune decizii a guvernului Filip! Lucrurile încetișor se schimbă în țara asta!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%