Guvern
Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadoarea Suediei în Moldova. Despre ce au discutat
 11 Ianuarie 2018 17:30  3386
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller. Oficialii au avut un schimb de opinii privind cooperarea moldo-suedeză şi agenda guvernamentală pentru anul 2018.

În cadrul discuţiei, premierul a mulţumit autorităților suedeze pentru susţinerea parcursului european al ţării noastre şi pentru sprijinul acordat în promovarea reformelor. În context, Pavel Filip a menţionat că anul 2018 va fi unul al dezvoltării, în care Guvernul va sta departe de politică şi se va axa pe paşi concreţi în scopul creşterii bunăstării cetăţenilor ţării.

Şeful Executivului s-a referit la priorităţile de pe agenda Guvernului 2018, între care reforma justiţiei, cea a sistemului educaţiei şi dezvoltarea economică a țării. Un accent deosebit va fi pus pe reformele sociale, pe investițiile în infrastructura rutieră, precum şi pe sectorul tehnologiei informaţiei.

Diplomata suedeză i-a urat premierului ca anul 2018 să fie unul al progresului, reiterând sprijinul Suediei în eforturile ţării noastre de modernizare şi de aliniere la standardele europene. 

 

Autor:  Svetlana Năstase Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 11 Ianuarie 2018 19:07
0 (0)
Suedia mereu a sustinut Moldova, astazi avem cadastru datorita finantarii suedeze din anii 2000
Arcadie 11 Ianuarie 2018 20:24
0 (0)
Daca in Moldova va fi stabilitate politica , atunci cu siguranta ne vor sustine si multi alti parteneri externi. Important cei din opozitie sa nu mai puna tot felul de piedici.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%