Politics Blog
Cum jurnaliștii „independenți” din Moldova au fost folosiți în răfuiala politică a rușilor
 6 Decembrie 2017 18:01  3292
Autorii show-ului Proca au ieșit azi la suprafață. Intensitatea cu care acea parte a presei moldovene, care se pare că se află în siajul opoziției extra-parlamentare, Jurnal TV, TV 8, Pro TV și portalurile informaționale afiliate au promovat interviul condamnatului Vitalie Proca arată că acestea au mușcat din momeala aruncată de serviciile speciale rusești. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituș, care menționează că executorul campaniei este liderul „Partidului Nostru”, care a fugit la Moscova și despre care presa a scris în repetate rânduri că este exponent al FSB.  

„Mânate de senzațional, probabil și de interesul finanțatorilor, toate aceste instituții media au căzut în capcana întinsă de Usatîi, la indicația serviciilor de inteligență ruse. Tirajarea mărturiilor false, făcute de Proca, demonstrează cât de ușor penetrează FSB-ul în mediile de informare din Republica Moldova. Și arată cât de slab pregătiți sunt unii jurnaliști moldoveni. Era la mintea cocoșului că FSB-ul execută o acțiune de penetrare a spațiului informațional moldovenesc”, scrie Nichituș pe blogul său.

Potrivit jurnalistului, recenta acțiune și informațiile apărute în presa rusească sunt încă o parte a scenariului pus la cale de serviciile speciale ruse pentru a denigra guvernarea de la Chișinău și Partidul Democrat. Tot din acest scenariu face parte și interviul cu Vitalie Proca, în care acesta îl acuză pe Plahotniuc de faptul că ar fi comandat asasinatul asupra lui Gherman Gorbunțov, chiar dacă versiunea a fost infirmată de organizatorul atentatului, interlopul Vanea Pisateli, dar și însăși victima Gherman Gorbunțov.

„Povestea spusă de Proca a fost/este la îndemâna anti-europenilor, anti-românilor și pro-rușilor. O poveste care s-a făcut în scop politic pentru denigrarea formațiunii politice care deține puterea în Republica Moldova și face pași concreți pentru venirea investițiilor românești și europenizarea statului moldovean. În presa moldavă au existat suficiente și informate voci care au spus public că Usatîi este protejat de serviciile speciale ruse”, a subliniat Victor Nichituș.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Solon 6 Decembrie 2017 19:53
0 (0)
Nu e singurul caz când presa ,,independentă,, de la Chișinău nu-și face datoria.. Am observat că la Forum Mrdia 2017 nu au partiicpat unii jurnalisti cu nume care au propriile publicatii. În schimb ei pot fi văyzuti la majoritatea evenimentelor culturale, educationale, stiințifice, spirituale, pe cand cele asa zise , independente,, pot fi văzute doar la evenimentele de gălceaăvă, dezbinare. discordie, gălăgie stradală etc etc Volens nolens se crează impresia că Lenin a avut dreptate când afirma că nu există literatură liberă, ci doar partiinică de 2 mii de ani. Cam așa s-a întămplat și cu presa ... Însă jurnalistul cehoslovac Iulius Fucik prevenea în 1944 in repumitul reportaj ... Fiți vigilenti......
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?