Partide
PLDM o vrea pe Maia Sandu înapoi! Fără bloc electoral cu noi, nu veți avea victorie în alegeri
 21 Noiembrie 2017 09:54  3387
Partidul Liberal Democrat din Moldova susține că formalizarea colaborării între Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” nu înseamnă că liberal-democrații sunt excluși din procesul de dialog pe marginea formării unui bloc comun pentru alegerile parlamentare din 2018. Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a declarat pentru Deschide.MD că un eventual bloc electoral din care nu va face parte formațiunea pe care o conduce niciodată nu va obține o victorie la scrutin.

„PLDM este într-un dialog cu PAS și PPDA, am făcut declarații în acest sens, continuăm discuțiile privind constituirea unui bloc electoral al partidelor de dreapta. Noi suntem membrii ai PPE, iar PAS și PPDA doresc să devină membri. Urmează să discutăm modul cum se va constitui lista comună, care va fi formulele, mecanismele. Oricum este încă suficient timp și nu văd ce aș putea comenta aici.

Noi ne-am expus nu o singură dată privind crearea acestui bloc pro-european. Să vedem mai departe în ce constă formalizarea PAS-PPDA, mai exact modul cum vor dori ei să se expună. Oricum, PLDM este parte a acestui proces. Fără PLDM nu se va putea constitui un bloc electoral care ar putea să învingă în următoarele alegeri. Acest lucru vă spun cu certitudine. Fără PLDM nu va fi victorie”, a declarat el.

Amintim că Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat azi în cadrul unui briefing de presă că își formalizează mariajul electoral prin crearea unei platforme a forțelor pro-europene în baza căreia cele două formațiuni vor participa la scrutinul parlamentar din 2018.

„Sub umbrela acestei platforme ne propunem să aducem toate forțele europene și antioligarhice, dar și reprezentanți din afara politicului, persoane respectate în societate. Prin aceasta vrem să creștem încrederea cetățenilor că împreună vom reuși să aducem Moldova pe făgașul normalității”, a precizat Maia Sandu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
andrei 21 Noiembrie 2017 10:59
0 (0)
Maia Sandu rămîne membru fidel al echipei PLDM, PAS e un partid format pentru a obține susținere națională după ce tot acest PLDM s-a compromis. S-a schimbat învelitoarea, interiorul a rămas acelaș.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%