Electorala
Rezultatele Promo-LEX sunt diferite de cele publicate de Comisia Electorală de Circumscripție
 20 Noiembrie 2017 16:00  3147
Promo-LEX a dat publicității datele preliminare privind numărarea paralelă a voturilor din cadrul Referendumului de revocare a Primarului General al municipiul Chișinău.

Analiza comparativă a datelor preliminare privind numărarea voturilor furnizate de Promo-LEX și Comisia Electorală:

Rezultatele preliminare, privind Referendumul de revocare a Primarului General al municipiului Chișinău au fost calculate în baza datelor transcrise din procesele verbale de numărare a voturilor de către 307 observatori și expediate echipei centrale prin mijloace electronice de comunicare (SMS), scrie TV8.

Urmează de precizat că informația transcrisă în 8 procese verbale de numărare a voturilor conțin erori de calcul la formulele de verificare și rezultatele finale vor fi anunțate după recepționarea de către echipa centrală a originalelor proceselor verbale corespunzătoare și verificarea lor.

Potrivit datelor furnizate de Promo-LEX: 96.644 de alegători au votat pentru revocarea din funcție a primarului, iar 11.095 contra revocării lui Dorin Chirtoacă.

Potrivit datelor preliminare oferite de Comisia Electorală de Circumscripție: 87,12 % sau 93.720 de alegători au votat pentru revocarea din funcție a primarului, iar 12,88 % sau 13.857 contra revocării lui Dorin Chirtoacă.

Reamintim că, duminică, 19 noiembrie în cadrul referendumului local privind revocarea Primarului General din funcție au fost deschise 307 secții de vot, la care și-au exercitat votul 107.577 de cetățeni. Referendumul a fost declarat nevalid.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%