Electorala
În zece localități din țară au avut loc alegeri locale noi
 20 Noiembrie 2017 10:00  3449
În zece localități din Republica Moldova au loc alegeri locale noi ieri, 19 noiembrie 2017. Locuitorii din orașul Sîngera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zîrnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hîncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești își vor alege primarii.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru funcția de primar în cele zece localități s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali, 5 femei și 21 de bărbați. 4 sunt candidați independenți, iar 22 sunt desemnați de către formațiuni politice. Cei mai mulți candidați la funcțiile de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sângera și Berlinți, câte 6 și, respectiv, 4 concurenți.

Pentru funcția de primar în Căpriana, Strășeni și Ghiliceni, Telenești, au fost înregistrați câte 3 concurenți. Pentru localitățile Zârnești, Cahul, Ștefănești, Florești, Fundurii Noi, Glodeni, Sărăteni, Leova– câte 2 candidați. Iar pentru comunele Plopi, Cantemir și Lăpușna, Hâncești - câte 1 candidat.

 
Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%