Politicieni
Dorin Chirtoacă nu a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul local
 16 Octombrie 2017 17:00  3496
După cum informează Politics.MD, după lungi dezbateri, a fost propus spre vot proiectul de decizie, prin care Consiliul Electoral de Circumscripție să amâne luarea deciziei privind înregistrarea lui Dorin Chirtoacă în calitate de participant în cadrul referendumului, în termen de trei zile, însă decizia nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Decizia a fost susținută doar de trei membri ai Consiliului electoral al circumscripției electorale (CECE) municipale Chișinău.

Potrivit membrilor CECE, în demersul lui Chirtoacă sunt mai multe nereguli. Vicepreședintele CECE, Vitalie Miron, a precizat că Dorin Chirtoacă nu face parte din categoria subiecților care se poate înregistra la plebiscit. În acest sens s-a propus adresarea către Comisia Electorală Centrală pentru concretizarea situației.

Reprezentantul lui Chirtoacă, liberalul Ion Cebanu s-a arătat nemulțumit de decizia membrilor Consiliului, declarând că nicio dată nu a văzut un astfel de comportament din partea membrilor unui organ electoral.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%