Politicieni
Ambasador: „În ciuda Brexitului, Marea Britanie va continua să interacționeze cu Republica Moldova”
 12 Mai 2017 10:01  3236
Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Lucy Joyce, comunică Politics.MD. 

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întrevederii părțile au discutat despre cooperarea bilaterală dintre Republica Moldova și Marea Britanie, în special în contextul Brexitului. Ambasadoarea a dat asigurări că, în ciuda Brexitului, Marea Britanie va continua să interacționeze cu Republica Moldova, inclusiv în cadrul Planului de Acțiuni RM-UE.

Zinaida Greceanîi, la rândul său, a declarat că Partidul Socialiștilor pledează pentru o cooperare fructuoasă și reciproc avantajoasă cu toate țările, atât din vest cât și din est.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte privind posibilele modificări ale sistemului electoral din Republica Moldova, reformele guvernului și alte probleme importante, inclusiv sprijinul pentru participarea activă a femeilor în viața politică și economică a societății.

De asemenea, Zinaida Greceanîi l-a informat pe ambasadorul britanic că grupul de inițiativă condus de șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal, Ion Ceban, a început colectarea de semnături în susținerea unui referendum privind demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă.

În concluzie, părțile au convenit să intensifice cooperarea în toate domeniile care provoacă un interes comun.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?