Politicieni
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Chineze. Ce subiecte au fost discutate
 11 Aprilie 2017 12:32  3467
Preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze (RPC) în Republica Moldova, Zhang Yinghong, comunciă Politics.MD. 

În cadrul întrevederii, părţile au făcut un schimb de opinii privind rezultatele vizitei Delegației Republicii Populare Chineze, conduse de membrul Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), vice-preşedintele Grupului de conducere a partidului de guvernămînt al PCC al Republicii Populare Chineze, Zhang Chunxian.

Oficialii au coordonat agenda comună de acţiuni urgente cu privire la relațiile de colaborare interpartinică dintre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul Comunist Chinez, stabilită în timpul întrevederii dintre Delegaţia RPC cu Preşedintele RM, Igor Dodon, la care a participat și Zinaidei Greceanîi, pe 6 aprilie, curent.

În altă ordine de idei părţile au pus în discuţie detaliile vizitei Delegaţiei Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, în frunte cu preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, preconizate pentru luna iunie curent, în Republica Populară Chineză.

În timpul discuţiei, ambasadorul Chinei a specificat că la momentul de faţă are loc coordonarea programului întrevederilor la nivel înalt dintre Zinaida Greceanîi şi oficialii din conducerea PCC. În timpul vizitei, preşedintele PSRM va fi familiarizat cu activitatea structurilor de partid ale Partidului Comunist Chinez.

Interlocutorii au optat pentru continuarea dialogului și dezvoltarea colaborării între cele două formaţiuni politice.

În finalul discuției, Zinaida Greceanîi a menționat că pe adresa conducerii PCC a fost expediată o invitaţie de participare la acţiunile solemne, dedicate aniversării a 20 de ani ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?