Politicieni
Candu nevoit să-și ceară scuze de la autoritățile Marii Britanii, Franței și SUA pentru că Năstase le-a comparat cu regimurile totalitare din Cuba și Coreea de Nord
 9 Aprilie 2017 11:30  3652
Situație comică s-a întâmplat ieri la dezbaterile privind modificarea sistemului electoral, unde speakerul Andrian Candu i-a dat o lecție de diplomație președintelui DA, Andrei Năstase.

După ce Andrei Năstase a calificat propunerile înaintate de PDM privind votul uninominal drept demne de regimurile totalitare din Cuba și Coreea de Nord, egalându-le astfel cu țări precum Franța, Marea Britanie sau SUA unde funcționează cu succes sistemul uninominal, Candu l-a criticat pentru această comparație dar și și-a cerut scuze de la autoritățile Franței, Marei Britanii și SUA.

"Propunerile Partidului Democrat sunt perfect conforme cu practicile din Cuba, din Coreea de Nord, din China, țări care spre deosebire de R. Moldova nu se află în Europa", a declarat Năstase în cadrul dezbaterilor.

Replica din partea speakerului Andrian Candu nu s-a lăsat mult așteptată. "În primul rând dați-mi voie să aduc scuzele de rigoare instituțiilor și autorităților din Marea Britanie, Franța și Statele Unite ale Americii, pe care domnul Andrei Năstase le-a comparat cu Cuba și cu Coreea de Nord. Și ne cerem scuze. Sunt parteneri foarte importanți pentru Republica Moldova și datorez cel puțin în calitate de președinte de Parlament", a menționat Candu.

Autor:  Nica Fox Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%