Electorala
Năstase este împotriva voinței a 80% din populație și se opune posibilității retragerii mandatului de deputat
 8 Aprilie 2017 13:47  3962
Liderului Platformei Demnitate și Adevăr îi este frică de introducerea în Codul electoral a posibilității retragerii mandatului de deputat aleșilor care își vor pierde încrederea alegătorilor.

În timpul unor dezbateri organizate sâmbătă, Năstase a criticat dur această inițiativă, motivând că această prevedere „limitează independența mandatului de deputat”. Asta chiar deși, proiectul votului uninominal stabilește clar că mandatul poate fi retras doar de cetățeni, în cazul în care alesul lor nu-și îndeplinește obligațiunile și nu realizează promisiunile electorale. Or, deputatul este ales în slujba poporului, iar retragerea mandatului pentru că nu-și îndeplinește obligațiunile nu are nimic în comun cu independența sa.

Nu este clar de ce îi este frică lui Năstase de posibilitatea retragerii mandatului de deputat, cert este că potrivit unor sondaje realizate recent, aproape 80% din populația Republicii Moldova susțin ideea posibilității retragerii mandatului deputaților care își încalcă promisiunile electorale.

Autor:  Nica Fox Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%