Politics Blog
Maia Sandu și Năstase s-au înțeles cu Voronin și Usatîi să facă front comun împotriva votului uninominal. Nu au așteptat nici măcar să treacă 7 aprilie
 7 Aprilie 2017 18:24  3838
Un document comun a fost semnat de către Președintele PAS, Maia Sandu, cel al PPDA, Andrei Năstase, dar și Vladimir Voronin, liderul PCRM și cel al PN, Renato Usatîi. Documentul arată un consens politic împotriva actualului sistem electoral, scrie Eugen Luchianiuc

Bloggerul Luchianiuc spune că documentul va fi făcut public zilele viitoare și se întreabă în ce hal a ajuns Masa Sandu și Năstase să bifeze înțelegeri secrete cu Voronin chiar de 7 aprilie.

„De 7 aprilieMaia Sandu și Andrei Năstase au făcut o înțelegere secretă cu voronin și balabolul. Tocmai de 7 aprilie, tocmai în aceste zile. Acel 7 aprilie Pretextul e semnarea unei așa-numite ”declarații” ca să nu fie schimbat actualul sistem electoral. Prin aceste semnături comune ei vor să arate consens politic. Consens politic între Sandu, Năstase și voronin ...”, critică Luchianiuc.

Luchianiuc spune despre Voronin că are un interes mare în păstrarea actualului sistem electoral, deoarece pe liste are șanse să-și mai țină comicii în politică, însă nu înțele gestul Maiei Sanndu, de la care ar fi venit inițiativa.

„Problema e alta: În ce hal trebuie să ajungi ca să te numești Maia Sandu și Andrei Năstase ca să faci tocmai în aceste zile înțelegeri secrete cu voronin? Și mai interesant că ideea de atragere a lui voronin vine chiar de la Maia și Năstase“, s-a întrebat Luchianiuc.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
StefanMoldovan 7 Aprilie 2017 20:16
0 (0)
Interesante opini are blogherul Luchianiuc!
Eugen 7 Aprilie 2017 21:17
0 (0)
Nici nui de mirare, erau cu Dodon, acum cu Voronin. Cine-i urmamtorul in lista? N-ar fi oare Plahotniuc?
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%