Politicieni
Marian Lupu a solicitat la Bruxelles sprijin pentru statele din cadrul Parteneriatului Estic
 27 Martie 2017 13:02  2238
Deputatul Marian Lupu, copreședintele Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic a participat, la Bruxelles, la Conferința AP EURONEST „Implementarea Parteneriatului Estic și a angajamentelor de asociere cu UE în domeniile de antidiscriminare, justiție și de luptă contra corupției: Punctele de vedere ale societății civile asupra reformelor”, transmite Politics.MD. 

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, evenimentul a reunit oficiali europeni și reprezentați ai societății civile din cele 3 state din cadrul Parteneriatului Estic care au semnat Acordul de Asociere – Republica Moldova, Georgia și Ucraina.

În cadrul conferinței, Comisarul UE pentru Politica de vecinătate europeană și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn a atras o atenție sporită situației din Republica Moldova, menționând că, după ultima criză politică din țară, guvernarea a relansat procesul de integrare europeană, care continuă să producă rezultate vizibile. La discuții a participat și Copreședinta AP EURONEST din partea Parlamentului European, Rebecca Harms.

Marian Lupu a subliniat importanța discuțiilor la care participă atât autoritățile, cât și reprezentanți ai societății civile, pentru identificarea subiectele stringente care necesită o abordare prioritară și planuri de acțiuni corespunzătoare.

La Bruxelles, Marian Lupu a avut întrevederi cu Copreședinta AP EURONEST din partea Parlamentului European, Rebecca Harms, Comisarul UE pentru Politica de vecinătate europeană și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, precum și cu Carl Hartzell, consilierul Președintelui Consiliului European, Donald Tusk.

Subiectele abordate au vizat activitatea AP EURONEST, parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova. Discuțiile au mai vizat pregătirea Summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc în toamna acestui an, la Bruxelles, astfel încât deciziile Summitului să fie orientate spre oferirea de suport statelor membre ale Parteneriatului Estic, în special în implementarea Acordurilor de Asociere a statelor semnatare.

Marian Lupu a mai participat la Bruxelles la Reuniunea comună a Comisiei Afaceri politice, drepturile omului și democrație și a Comisiei Afaceri sociale, educație, cultură și societate civilă a AP EURONEST.

În cadrul acestei reuniuni au fost prezentate rapoartele referitoare la asigurarea libertății mass-mediei în țările UE și în statele din cadrul Parteneriatului Estic.

Sursa:  Politics.MD

Etichete Lupu Marian
Știri asemănătoare
 
Comentarii
Radion 27 Martie 2017 14:00
0 (0)
Nustiu daca vom fi sprijiniti sau nu, dar iata vad ca Dodon s-a aliat cu Maia si cu Nastase si acestia promoveaza dur regimul pro-rus, cel impus de Putin, iar guvernarea abia de le poate tine piept.
Sandu 27 Martie 2017 17:30
0 (0)
Am impresia ca Lupu va face mult mai mult ca Dodon, fiind el co-presedinte al Euronest.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?