Politicieni
Maia Sandu se conduce în continuare de principiul „cu cât mai rău pentru țară, cu atât mai bine pentru mine
 3 Martie 2017 10:50  2822
Președintele PAS, Maia Sandu, se arată foarte supărată pe Fondul Monetar Internațional, după ce vara trecută nu i-a luat în seamă apelul să nu semneze un acord cu Republica Moldova ceea ce ar fi dus în mod inevitabil la distrugerea Republicii Moldova.

Aceasta a declarat joi seara la o emisiune de la un post privat de televiziune, că FMI este o organizație netransparentă.

Mai mult, ea încă o dată a demonstrat că singurul ei scop este să ajungă la putere și nu contează consecințele, reluând apelurile către partenerii internaționali ai țării să nu mai sprijine Republica Moldova.

FMI nu este transparent. Eu cred că în această epocă a transparenței e cazul și FMI să devină mai transparent”, a declarat Maia Sandu, atunci când moderatorul a remarcat că la finalul ultimei vizite, experții Fondului au salutat realizările Guvernului de la Chișinău.

Totodată, ea a demonstrat că nu cunoaște realitățile, spunând că România a urgentat acordarea celei de-a doua tranșe  din creditul de 150 de milioane de euro, chiar dacă, de fapt, acesta urma să ajungă la Chișinău încă în luna martie anul trecut.

În același timp, Maia Sandu i-a solicitat din nou României să nu mai acorde sprijin bugetar Republicii Moldova.

Sfatul meu pentru România este să nu mai dea sprijin bugetar”, a îndemnat Maia Sandu.

Este de menționat că Maia Sandu i-a solicitat FMI, în iulie anul trecut, în condițiile unei crize economice profunde cu care se confrunta Republica Moldova, să nu semneze un acord. Acest lucru ar fi însemnat de fapt intrarea Republicii Moldova în default, deoarece de acordul cu FMI depindea reluarea finanțărilor externe pentru Republica Moldova. Fondul nu a ținut cont de păsul Maiei Sandu și a semnat un memorandum pentru trei ani cu Republica Moldova, ceea ce a permis și deblocarea a sute de milioane de euro din partea UE, Băncii Mondiale, României și altor donatori.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%