Politicieni
Marian Lupu a efectuat o vizită la Kiev. Cu ce oficiali a avut întrevederi
 23 Februarie 2017 13:32  3064
Copreședintele Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic, Marian Lupu și Vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Anatolie Zagorodnîi au efectuat o vizită la Kiev, în perioada 19-21 februarie.

Agenda vizitei a inclus întrevederi cu prim-vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei, Irina Herashchenko, cu președintele Comitetului pentru afaceri externe a Radei Supreme, Hanna Hopko, președintele ad-interim al Comitetului pentru integrare europeană a Radei Supreme, Maria Ionova și cu șeful delegației Ucrainei la AP EURONEST, Boris Tarasiuk.

În cadrul întrevederilor, Marian Lupu i-a informat pe oficialii ucraineni despre rezultatele vizitei sale la Bruxelles.

„Am coordonat acțiunile de dinamizare și eficientizare în acordarea sprijinului necesar statelor Parteneriatului Estic, în special statelor semnatare a Acordului de Asociere cu UE. Toți interlocutorii au apreciat înalt abordările concrete, pragmatice a copreședinției moldovenești la AP EURONEST. Concomitent am discutat necesitatea promovării unor acțiuni comune în dialogul cu UE, acțiuni în realizarea agendei europene a Moldovei și Ucrainei", a precizat copreședintele Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic

În cadrul discuțiilor, părțile au reiterat poziția de sprijin reciproc a suveranității și integrității teritoriale a ambelor state.

Împreună cu Rebecca Harms, copreședintele EURONEST din partea Uniunii Europene, Marian Lupu a participat la ședința grupului de lucru privind regulile de procedură. Ca urmare a ședinței, au fost propuse noi prevederi în desfășurarea activității Adunării Parlamentare, care să asigure un randament mai înalt pe viitor.

Potrivit lui Marian Lupu, modificările decise urmează să fie aprobate la ședința Biroului AP EURONEST care se va desfășura la sfârșitul lunii mai la Chișinău.

Sursa:  Politics.MD

Etichete Lupu Marian
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?