Partide politice
Partidul Mişcarea Populară Antimafie
Data înregistrării:18 Aprilie 2011
Numărul de membri:~4300
Doctrina:Populară
Slogan:Comuniştii şi Mafia de la Guvernare sunt o apă şi-un pământ!
Istoric:
Constituirea Mişcării Antimafie:
În vara anului 2010, Sergiu Mocanu a demarat o campanie împotriva sistemului politic mafiotizat de la guvernare, atenţionînd partidele componente ale Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) despre pericolul implicării în politică şi accederea la funcţii de stat a unor persoane dubioase din anturajul precedentei guvernări. La sfîrşitul anului 2010, a fost format un grup de iniţiativă pentru crearea Mişcării Populare Antimafie (MPA), adoptînd pe 30 ianuarie 2011, Declaraţia de la Orhei, care pune bazele Mişcării. Congresul de constituire al Mişcării Populare Antimafie (MPA) s-a desfăşurat pe 6 martie 2011, eveniment la care au participat 259 de delegaţi din toate raioanele republicii. Delegaţii la congres au ales organele de conducere şi au aprobat Programul şi Statutul partidului. În calitate de preşedinte al formaţiunii a fost ales Sergiu Mocanu, în calitate de prim-vicepreşedinţi au fost aleşi Viorel Ţopa şi Gheorghe Susarenco iar Răzvan Paveliu şi Daniela Bodrug au fost desemnaţi vicepreşedinţi ai partidului.
Congresul II al MPA din 27 august 2013:
Delegaţii la congres au adoptat cu unanimitatea de voturi un nou Program al formaţiunii întitulat “A II-a Republică”. Programul va sta la baza viitoarei campanii electorale (din 2014) în care se va implica formaţiunea şi este orientat spre susţinerea dezvoltării businessului mic şi mijlociu şi a domeniului educaţiei. Programul prevede înfiinţarea unui tribunal politic şi reorganizarea sistemului vamal şi fiscal. În cadrul congresului au fost operate modificări şi în conducerea formaţiunii. Au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi: Daniela Bodrug, Valerian Vartic şi Alexandru Florenţa, iar secretar general — Andrei Badiu. De asemenea, au fost votaţi şi membrii Biroului Politic. La lucrările congresului au participat peste 300 de delegaţi din toate raioanele republicii.
Congresul III al MPA din 21 septembrie 2014:
Pe 21 septembrie, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul III al Mişcării Populare Antimafie (MPA). În cadrul evenimentului, formaţiunea politică s-a lansat oficial în campania electorală cu Programul “Nicio obligaţiune în afara interesului public”. Liderul MPA, Sergiu Mocanu a declarat că “întreaga clasă politică din Republica Moldova, inclusiv cei care guvernează acum, nu mai merită să facă politică”. “La ora actuală, în politică vedem numai păpuşi care în fiecare zi arată cât de importante sunt. Avem de făcut o muncă foarte grea. Avem de identificat o listă electorală şi vom porni într-o campanie foarte grea pentru noi. Nu pot să spun că vom avea 60 de mandate. Ştiu că într-o luptă poţi şi să mori sau să fii rănit. Dar vă rog să nu vă îndoiţi că vom reuşi”, a menţionat Mocanu. Totodată, vicepreşedintele MPA, Daniela Bodrug, a declarat că Republica Moldova este un stat capturat, iar instituţiile publice sunt subordonate intereselor de grup ale clanurilor mafiotice. “Nu vom fura şi vom diferi justiţiei fiecare funcţionar asupra căruia va exista o bănuială rezonabilă că a încălcat legea. Vom face o evaluare a întregii activităţi administrative, economice şi financiare a statului cu scopul depistării fraudelor şi restabilirii echităţii sociale. Vom reduce cabinetul de miniştri până la opt ministere. Vom lipsi miniştrii de vile guvernamentale. Vom desfiinţa parcul de maşini al instituţiilor administraţiei de stat. Nu vom tolera dreptul de posesie asupra bunurilor furate de către funcţionari publici. Prima lege care o vom adoptat este Legea sechestrului de stat. Nu vom accepta perpetuarea statului mafiot, vom introduce în termen de câteva luni dictatura statului de drept. Nu vom admite delapidarea veniturilor publice. Vom purcede imediat la reorganizarea venitului vamal şi al celui fiscal. Vameşii şi inspectorii fiscali vor fi concediaţi” a enumerat Daniela Bodrug cîteva dintre priorităţile pe care şi le propune partidul. Delegaţii la congres au adoptat şi o Rezoluţie cu privire la garanţiile imediate de securitate politico-militară ale Republicii Moldova. Potrivit organizatorilor, la Congresul III al MPA au participat circa 300 de delegaţi din toată republica.
Lider
Adresa juridică
OrașChişinău
StradăColumna 89, of. 17
Webhttp://www.antimafie.md
Emailinfo@antimafie.md
FacebookMPA
Telefon+373(22)21-27-42
Fax
Rating
Mediu: 6.3
Articole relevante