Politicieni
Andrian Candu, despre Codul Serviciilor Audiovizualului
 8 Noiembrie 2018 16:30  2979
 Codul Serviciilor Audiovizualului și alte documente respinse de președintele Dodon și pentru care Parlamentul și-a menținut astăzi votul, vor fi trimise pentru promulgare în cel mai apropiat timp. De această dată, șeful statului este obligat să le semneze. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a exprimat speranța că, de această dată, Dodon nu va încălca legea și nu va fi nevoie de adresare la Curtea Constituțională pentru o nouă suspendare a acestuia.

 ”Cu regret, Codul a fost restituit pentru a fi reexaminat cu argumente din partea președintelui RM, care au fost examinate astăzi în plenul Parlamentului și respinse ca atare. În cel mai scurt timp, probabil mâine sau luni, împreună cu alte legi care au fost reexaminate le voi trimite în continuare președintelui Republicii Moldova, pentru a fi promulgate și dumnealui este obligat potrivit constituției să le promulge”, a precizat Andrian Candu.

Speakerul a trecut în revistă și alte norme legale respinse de președintele Dodon

”Aici mă refer și la legea cu privire la terenul la construcția noii ambasade SUA, mă refer și la ziua de 9 mai, care este și ziua Europei, mă refer și la reforma serviciilor de carabinieri și, bineînțeles, la Codul Audiovizualului. Tot acest pachet de legi va fi expediat președintelui RM, Igor Dodon", a mai declarat Andrian Candu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Vasile 8 Noiembrie 2018 18:11
0 (0)
Acest Cod al Audiovizualului va fi o premieră pentru Moldova căci este transpusă legislația europeană și asta ne ajută să devenim mai aproape UE
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%