Partide
Platon recunoaște fără scrupule că dorea să pună țara pe butuci prin furtul miliardului
 10 August 2018 15:19  3484
 Omul de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca fiind raiderul numărul 1 în CSI, recunoaște că a fost implicat direct în ”jaful miliardului”. Acesta, fără scrupule, vorbește despre implicarea sa în a ruina și falimenta țara, dar și de a devia aspirațiile occidentale ale poporului.

Mai mult decât atât, prin furtul miliardului, Platon urmărea o lovitură de stat inteligentă pentru a schimba puterea în Republica Moldova și de a aduce la guvernare forțe antieuropene, dar toate planurile sale diabolice au fost deturnate de Guvern prin oamenii legii, fapt recunocut chiar de către raider.

Portalul de investigații Zeppelin.md a publicat într-un articol o înregistrare audio, expediată de unul din avocații lui Platon, care reprezintă în esenţă un autodenunţ al lui Veaceslav Platon.

Potrivit Zeppelin, expertiza înregistrării, care pare a fi operată în timpul unei întrevederi a lui Veaceslav Platon cu avocaţii săi, a confirmat că înregistrarea este autentică, fără interferenţe de montaj, iar vocea care apare în ea îi aparţine lui Veaceslav Platon.

Respectiv, omul de afaceri recunoaște cu mândrie în voce că a atacat sistemul bancar din Republica Moldova și a declarat că putea să facă în așa mod ca bancomatele să nu mai poată fi accesate, ca băncile să se oprească, oamenii nu pot primi bani de peste hotare, dar acest lucru nu s-a întâmplat doar din cauza intermediarilor incompetenți de care dispunea acesta.

Platon destăinuie avocaţilor săi faptele sale, dar şi consecinţele urmărite de acestea asupra Republicii Moldova. Acesta se pare că este foarte conştient de scopul urmărit prin atacurile coordonate de el la sistemul financiar-bancar moldovenesc, în calitate de element al „Laundromatului Rusesc”, descriind cu sânge rece efectele urmărite de el, prăbuşirea sistemului economic şi în ultimă instanţă „punerea ţării pe brânci”.

Platon spune că băncile urmau să fie închise, bancomatele – blocate. În consecinţă, asta urma să însemne falimentarea nu doar a sistemului financiar-bancar, dar şi paralizarea bugetară, socio-economică şi politică a întregii ţări. Achitarea pensiilor şi a altor plăţi sociale, dar şi achitarea salariilor bugetarilor urmau să fie blocate.

Conturile întreprinderilor private urmau şi ele să nu mai poată fi deservite de băncile moldoveneşti, astfel fiind stopată orice operaţiune economică, de achitare a salariilor angajaţilor din sectorul privat. Urma să fie paralizată şi orice tranzacţie economică externă, respectiv importurile de mărfuri de larg consum. În consecinţă, devalorizare de câteva ori a valutei naţionale în doar câteva săptămâni, inflaţie simetrică, de sute de procente şi dispariţia produselor alimentare de primă necesitate de pe rafturile magazinelor, acestea ar fi fost doar câteva elemente care puteau descrie prăpastia pe malul căreia se afla Republica Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Grigore 10 August 2018 16:22
0 (0)
Totusi bine ca Platon a fost la timp retinut , iar guvernarea Filip a reusit sa restabileasca situatia economica din tara! Planul lui Platon a esuat complet!
Vova 10 August 2018 17:04
0 (0)
Nu și hoțul acesta de miliarde, este apărat pe la Jurnal TV, TV8 și tate posturile media verzi.
Eugen 10 August 2018 18:14
0 (0)
La puscarie pe veata trebuie pe Platon dupa asa declaratii.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%