Politicieni
Andrian Candu: Rămânem parteneri, rămânem în programul FMI
 6 August 2018 11:00  11814
‘’Rămânem în programul Fondului Monetar Internațional (FMI) și împreună vom lucra la proiectul bugetului de stat pentru anul 2019, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă'', președintele Parlamentului Andrian Candu.

Rugat de jurnaliști să se expună asupra următoarei tranșe FMI, șeful Legislativului a menționat că Programul FMI prevede acordarea de noi tranșe după o evaluare cu succes de către misiune.

Potrivit lui, ultima evaluare FMI a avut loc în luna iunie curent și în discuțiile purtate, s-a agreat, la propunerea experților FMI, ca setarea noilor sarcini și obiective pentru Parlament și Guvern să aibă loc după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

”Este o practică a FMI  să nu facă evaluări și plăți în cadrul campaniilor electorale. Totodată, experții vor lucra împreună cu reprezentanții autorităților statului la elaborarea proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2019, care urmează a fi votat de Parlament până la 30 noiembrie curent”, a menționat speakerul.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%