Partide
Liderii PAS, PPDA și PLDM și-au mobilizat astăzi susținătorii, la o acțiune de protest în fața Parlamentului
 27 Iulie 2018 16:02  3062
Liderii PAS, PPDA și PLDM sunt nemulțumiți de reducerea taxelor și impozitelor pentru cetățeni, proiect adoptat ieri de majoritatea parlamentară ș pe care îl califică drept ”crimă”, transmite Politics cu referire la HotNews.

”Vă invităm la un flashmob în fața Parlamentului pentru a dezaproba crimele guvernării antipopulare”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului anunțat.

La îndemnul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, în fața Parlamentului au venit câteva zeci de oameni.

Amintim că Parlamentul a aprobat ieri pachetul de legi care vizează „mica reformă fiscală”, dar și stimularea afacerilor și creșterea veniturilor cetățenilor. Legea fost votată în două lecturi, de către 56 de deputați. Înaintea votului, fracțiunile PSRM, PLDM, PCRM și PL au părăsit sala de ședințe.

Pachetele de legi care vizează „mica reformă fiscală” prevăd că, în premieră pentru istoria țării, minimul de existență nu va mai fi impozitat. Astfel, scutirea personală se dublează, de la aproape 11.300 la 24 de mii de lei. Iar pentru impozitul pe venit se introduce o cotă unică de 12 la sută, reducându-se de la 18%. La fel, pachetul de legi mai prevede ca angajatorul va achita doar 18% la bugetul asigurărilor sociale, comparativ cu 23% cum este acum. Reforma mai conține și limitarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri din partea instituțiilor de control.


Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%